O8-1 speelt in leuke wedstrijd gelijk tegen csv Apeldoorn O8-1 (3-3)

Toegevoegd op 6 oktober 2019 om 16:01 door Joey De Boer
Whatsapp Facebook Twitter


Op 14 september hadden we ook al thuis gespeeld tegen csv Apeldoorn O8-1. Toen werd er in een leuke wedstrijd helaas verloren voor de beker met 4-6. Doelstelling voor vandaag was proberen een betere uitslag neer te zetten. Goed te verdedigen (en te beginnen) en bij balbezit naar voren te voetballen. Keeper Jent was vandaag al klaargestoomd bij de O8-2 waar hij wat minuten kon meevoetballen. Met een mooi doelpunt en assist tot gevolg. Hij was er direct klaar voor.

 

De wedstrijd van vandaag ging zeer gelijk op. Vanaf het begin stonden we achterin goed. Sven, Dani en keeper Jent hielden de eerste 10 minuten keurig de 0. Ondersteund door Twan, Levi en Lucas. Beide teams kregen een paar schotkansen, maar de bal ging er niet in. In de 2e 10 minuten kwamen we door een mooi schot op 1-0, Lass schoot de bal tegen de touwen. Achterin bleef het op 1 (leer)moment na goed staan. Julian en Levi en Jent hielden erg veel tegen. Toch konden we 1 goal niet voorkomen. Voor de wedstrijd hadden de trainers het nog kort gehad over de mogelijkheden die je hebt als verdediger wanneer een aanvaller de bal probeert af te pakken. De trainers vonden het dan ook zeer knap dat de spelers ze zelf konden opnoemen. 1. Terugspelen op de keeper, 2. Proberen met een actie de man te passeren, 3. De bal over de zijlijn of achterlijn schieten. Zo'n situatie deed zich voor, maar de bal kwam helaas voor ons niet bij de keeper, maar de tegenstander in de voet, die de 1-1 wist te maken.

 

Na rust stond onze verdediging na wat kleine aanwijzingen nog beter. Julian en Sven haalden veel ballen weg en wisten ook naar voren te voetballen. Keeper Jent hield meerdere schoten van afstand goed tegen. En voorin wist Lass na goed doorzetten de 2-1 te scoren. Lucas gaf als middenvelder tussendoor nog even 2 fantastische dieptepasses, die we helaas niet tot goal konden omzetten. In de laatste 10 minuten liepen we soms wat onnodige veel naar voren. En soms grepen we misschien wel net even te laat in. Hierdoor kwam csv Apeldoorn zelfs langzij en scoorden ze vrij snel 2-2 en 2-3. Gelukkig voor ons kwam vanuit een hoge bal, de bal via de buik/borst van Twan bij Lass die de 3-3 kon binnen schieten. Bijna werd het nog 4-3 voor ons. Levi brak goed door en schoot van afstand rakelings over de lat heen. Onze goede leidsman Jos floot niet lang daarna voor het einde.

 

Al met al keihard gewerkt met zijn allen. Voetballend hadden we het vandaag wat lastiger dan vorige week. Groot compliment aan hoe er werd verdedigd vandaag, slechts 3 tegendoelpunten in de hele wedstrijd. In de vorige wedstrijden minimaal 5 of 6. Als we daartegenover gaan zetten dat we soms iets vaker schieten en net iets beter met onze kansen omgaan dan gaan we nog veel overwinningen pakken. De trainers konden vandaag zeker leven met deze uitslag van een wedstrijd die van begin tot eind boeiend was. Op naar volgende week thuis tegen Robur et Velocitas O8-1.

Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs