O8-1 wint in wedstrijd met 2 gezichten van Robur et Velocitas O8-1 (10-7)

Toegevoegd op 3 februari 2020 om 22:04 door Joey De Boer
Whatsapp Facebook Twitter


Op  1 februari begon de competitie weer. Vandaag onze 5e ontmoeting met Robur et Velocitas O8-1. In de voorgaande ontmoetingen wonnen we met 12-9 in de beker. Speelden we thuis gelijk met 4-4, na 4-2 te hebben voorgestaan en wonnen we uit in november met 4-6 uit. Vorige week in een mini oefenwedstrijd van 20 minuten werd er voor het eerst verloren met 2-3. Er stond een beste wind vandaag, maar het was gelukkig niet koud. Wie na 20 minuten had gezegd dat de wedstrijd nog spannend zou worden had ik persoonlijk niet geloofd.

 

Het werd een duel om niet snel te vergeten. In de eerste helft was Groen Wit ’62 O8-1 heer en meester op het veld. In de eerste 10 minuten werd er goed naar voren gevoetbald. Er werd ook goed overgespeeld en al vrij snel scoorden we de 1-0. Dani vond de vrijstaande Twan die de bal keurig binnen schoot. Toch deed Robur direct wat terug, met een goed schot werd het 1-1. Daarna scoorde Lass na goed doorzetten de 2-1. Wederom na een pass via Dani kwam de bal bij Lass terecht die met een goed schot de 3-1 maakte. Lass vond daarna de vrijstaande Twan die de bal via de binnenkant van de paal binnen werkte, 4-1. Ondertussen gaf ons verdediging met Sven en Julian met keeper Levi niets meer weg en deden zij om en om ook mee in ons aanvalsspel. Vlak voor het einde van de eerste 10 minuten vond Lass weer Twan die uit de draai de bal in de verre hoek schoot, 5-1. Dat was een zeer goed begin.

 

In de 2e 10 minuten ging de O8-1 op dezelfde voet verder. Levi, Sven en Dani zorgden dat er achterin vrijwel niets werd weggeven. In deze helft werd keurig de 0 gehouden. Voorin deden de net ingevallen Jent en Lucas een duit in het zakje. Eerst scoorde Jent op aangeven van Lucas met een goed schot de 6-1. Daarna waren de rollen omgedraaid. Jent leverde een goede pass en Lucas schoot de 7-1 binnen. Nu was het Jent die een goede actie in huis had en weer de keeper met een goed schot passeerde voor de 8-1. Wederom vlak voor het einde scoorde we. Nu was het Lucas die na een pass van Jent met een schot via de onderkant van de lat de 9-1 wist te scoren. Dit was tevens de ruststand.

 

In de rust gaven de trainers aan dat we er nog niet waren en dat we zo door moesten gaan als de eerste 20 minuten. Helaas gebeurde dit niet. Was het de schuine tegenwind, was het vermoeidheid, was het misschien dat we denken we hebben al gewonnen? We lieten Robur weer terugkomen in de wedstrijd. Ze kwamen vrij snel in de 3e 10 minuten op 9-4. Gelukkig scoorden wij daarna zelf nog. Lass nam een vrije trap. De bal kwam door goed doorzetten bij Lucas die de 10-4 maakte. Ook in de 4e 10 minuten kwamen we niet goed meer in ons spel en wist Robur terug te komen tot 10-7. Dit was tevens de eindstand.

 

Mooie leermomenten weer voor onze jonge spelersgroep. Een wedstrijd duurt 40 minuten en geen 20. Belangrijkste om goed samen te blijven werken met z’n allen. Dit werd soms in de 2e helft vergeten, waardoor Robur toch nog terug kon komen. Toch zijn we goed van start gegaan in de hoofdklasse en hopen we vooral de eerste 20 minuten van de wedstrijd tegen Robur in de volgende wedstrijd uit tegen csv Apeldoorn een goed vervolg te kunnen geven.

Whatsapp Facebook Twitter

Reageer

Inloggen

Bekijk alle blogs
magento